Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ / ΑΘΗΝΑ

Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης

To Mουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (ΜKHΛ) παρουσιάζει την ομαδική έκθεση σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας "Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης: Η Ελλάδα αφετηρία της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας", έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, 2023.


Στην έκθεση συμμετέχουν 31 καταξιωμένοι καλλιτέχνες, 5 εκπαιδεύτριες και 28 σπουδαστές ελληνικών δημοσίων σχολών αργυροχοΐας. Με σημείο εκκίνησης την ιστορική έκθεση του ΜΚΗΛ "Μορφή & Λειτουργία, η ακολουθία του σχεδιασμού, 200+200", οι σύγχρονοι δημιουργοί μελετούν την Ελληνική Επανάσταση, αναζητώντας τη δική τους μοναδική ερμηνεία σε φόρμες κοσμημάτων και αντικειμένων με παραδοσιακά και σύγχρονα υλικά και τεχνικές.

Οι δημιουργοί της έκθεσης ερευνούν την Ελληνική Επανάσταση και μεταφέρουν τη δική τους ερμηνεία σε μορφές κοσμημάτων και αντικειμένων,χρησιμοποιώντας τόσο παραδοσιακά όσο και σύγχρονα υλικά και τεχνικές. Οι δημιουργοί αντλούν έμπνευση από ιδέες, αξίες, κειμήλια, πρόσωπα και γεγονότα της επανάστασης, μετασχηματίζοντας το παρελθόν σε σύγχρονα έργα που αντικατοπτρίζουν ζητήματα που απασχολούν τις σημερινές κοινωνίες.

Τα αντικείμενα της έκθεσης χαρτογραφούν τις εκφάνσεις του σύγχρονου σχεδιασμού: υπερμεγέθεις καρφίτσες, πολυμορφικά κοσμήματα σώματος, γιλέκα, χρωματιστά περιδέραια, επιτραπέζια αντικείμενα και μικρο-γλυπτά αποτελούν ορισμένα μόνο δείγματα των καλλιτεχνικών απότοκων. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται υλικά, όπως πολύτιμα μέταλλα, υφάσματα, αποτυπώματα ενδυμάτων, πολύχρωμα σμάλτα, πηλός, αναδεικνύοντας, δυναμικά, σύμβολα και συμβολισμούς.

Την έκθεση συνοδεύει παραγωγή βίντεο με συνεντεύξεις καλλιτεχνών.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ