Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΧΟΡΟΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 / ΑΘΗΝΑ

Οι ονειροπόλοι

Στην Πειραιώς 260, Κτίριο Β, παρουσιάζεται η παράσταση «Οι ονειροπόλοι», από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, 2023, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η ομάδα "Εν δυνάμει", με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που ενθουσίασε το κοινό με την παράσταση Ερωτευμένα άλογα το 2019, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου, επανέρχεται στην Πειραιώς 260 σε συνεργασία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Βιεννέζο χορογράφο Μίκαελ Κλίεν, για να παρουσιάσει ένα έργο κοινωνικής χορογραφίας, ένα χορογραφικό τοπίο-εμπειρία. Η κοινωνική χορογραφία, στην οποία ειδικεύεται ο Κλίεν εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελεί ένα αναδυόμενο διακαλλιτεχνικό πεδίο που διερευνά την εμπειρία της κοινωνικοποίησης αναδεικνύοντας μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία πιθανές πραγματικότητες, ικανές να προτείνουν νέους τρόπους συνύπαρξης.

Η χορογραφική ιδέα εμπνέεται από το θεατρικό έργο Die Schwärmer του Ρόμπερτ Μούζιλ, που μιλά για τη δυνατότητα συνύπαρξης λογικής και ονείρου. Σε έναν άδειο βιομηχανικό χώρο, εντός ενός περιβάλλοντος που συντίθεται από ένα ηλεκτροακουστικό ηχοτοπίο και ανάλογο φωτισμό, μια ομάδα από περίπου πενήντα ανθρώπους με φαινομενικά μεικτές ικανότητες κινούνται στον χώρο σε προσωπικές πορείες που οι ίδιοι δημιουργούν. Μια βαθιά σύνθετη συλλογική λογική δημιουργεί μια ειδική συνθήκη στην οποία οι περίπου διακόσιοι θεατές γίνονται μέρος του έργου, με τη βοήθεια μιας ομάδας "οδηγών". Από θεατής κάθε συμμετέχων γίνεται δρων πρόσωπο.

Με την ευγενική υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ