In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Αρχική  /  Προορισμοί  /  Θάλασσα  /  Γιώτινγκ

Σκάφη Αναψυχής

Η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για μια ονειρική απόδραση στο απέραντο γαλάζιο. Οι θάλασσες και τα νησιά της δε χρειάζονται συστάσεις. Με ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, με φουσκωτό ή ακόμη… και με βάρκα, οι επιλογές είναι ανεξάντλητες. Αφθονούν οι ερημικές παραλίες που παραμένουν απρόσιτες από την ξηρά. Η απόδραση στο γαλάζιο με σκάφος έχει μια μοναδική γοητεία που συνδέεται με την εκπλήρωση της αρχέτυπης ανάγκης του ανθρώπου να νοιώσει αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης!Δεκάδες εταιρείες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους και τη μεγάλη εμπειρία τους, αποτελούν εγγύηση για ασφαλείς, οικονομικές και αξέχαστες διακοπές για την παρέα ή την οικογένεια που θα αποφασίσει να γευθεί αυτή τη μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Οι ελληνικές θάλασσες και ακτές, με τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν, κατέστησαν το γιώτινγκ πολύ δημοφιλή δραστηριότητα, τόσο μεταξύ των Ελλήνων, όσο και μεταξύ των ξένων επισκεπτών της χώρας.

Ένα ταξίδι στα ήρεμα ελληνικά νερά, με ιδιόκτητο ή ναυλωμένο σκάφος αναψυχής, προσφέρει τη δυνατότητα να πλεύσετε  ανάμεσα σε πανέμορφα συμπλέγματα νησιών, να αγκυροβολήσετε σε φυσικούς προστατευμένους όρμους σπάνιας ομορφιάς, να επισκεφθείτε απρόσιτες παραλίες και να κολυμπήσετε με ασφάλεια σε νερά με μοναδική καθαρότητα και διαύγεια.ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Κατάπλους με ιδιόκτητο σκάφος (ξένη σημαία)
Προτού καταπλεύσετε στην Ελλάδα με ιδιόκτητο σκάφος που φέρει ξένη σημαία, σκόπιμο είναι να ενημερωθείτε για τους βασικούς κανονισμούς εισόδου και εξόδου που ισχύουν, καθώς και για τις διατυπώσεις που απαιτούνται. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Διαδικασία ναύλωσης σκαφών
Προκειμένου να ναυλώσετε ένα σκάφος αναψυχής, θα πρέπει προηγουμένως να γνωρίζετε:

 • ποιος τύπος σκάφους σας ενδιαφέρει
 • εάν επιθυμείτε να υπάρχει σ' αυτό πλήρωμα ή όχι
 • πόσα άτομα θα φιλοξενηθούν στο σκάφος
 • τον αριθμό των ημερών και τις ακριβείς ημερομηνίες του ταξιδιού σας, και
 • από ποιο λιμάνι της χώρας θα αναχωρήσει.


Περισσότερες πληροφορίες για ναυλώσεις σκαφών παρέχονται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ) καθώς και τις αρμόδιες αρχές. ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ
Η ναυσιπλοΐα στις ελληνικές θάλασσες είναι σε γενικές γραμμές πιο εύκολη από ότι σε άλλα σημεία του πλανήτη, καθώς υπάρχουν πολλοί φάροι και σημεία αναφοράς, η ομίχλη είναι σπάνιο φαινόμενο και η ορατότητα είναι συνήθως εξαιρετική. Επιπλέον, τα σκάφη μπορούν να φιλοξενηθούν στα περισσότερα ελληνικά λιμάνια έχοντας  τη  βοήθεια ενός δικτύου ραδιοσυχνοτήτων. 

Βοήθεια προς τα σκάφη παρέχεται από το κέντρο διαχείρισης ερευνών και διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (Υ.Ε.Ν.) στον Πειραιά , το οποίο καταρτίζεται από στελέχη των λιμενικών αρχών.

Το κέντρο διαχείρισης ερευνών και διάσωσης παρέχει τις παρακάτω συμβουλές  στους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών αναψυχής:

 • Να μην επιχειρούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις εκτός αν είναι σίγουροι των δυνατοτήτων του σκάφους τους  και των ικανοτήτων ναυσιπλοΐας τόσο των ιδίων όσο και των επιβατών τους.
 • Να μην ξεκινούν αφού πρώτα δεν βεβαιωθούν ότι :
  1) Όλες οι προμήθειες ασφαλείας του σκάφους  τους είναι σε καλή κατάσταση.
  2) Η κυρίως και η εφεδρική μηχανή λειτουργούν κατάλληλα και ότι υπάρχουν επαρκή καύσιμα.
  3) Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν και αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή είναι κατάλληλες για το σκάφος .
  4)Να ελέγχουν οποιαδήποτε βλάβη στο σκάφος .
 • Στη περίπτωση ενημέρωσης από ραδιοφώνου η VHS  επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, να επιστέψουν στο πλησιέστερο ασφαλές λιμάνι και να έρθουν σε επαφή με τις λιμενικές αρχές.
 • Να είναι εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας  όπως προβλέπεται από τη ισχύουσα νομοθεσία.
 • Όλοι οι περιορισμοί ναυσιπλοΐας , αριθμού επιβατών και οδηγιών πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμοι.
Οι ελληνικές θάλασσες έχουν χαρτογραφηθεί λεπτομερειακά από τις Υδρογραφικές υπηρεσίες του Ελληνικού ναυτικού καθώς και από άλλες αρχές , παρέχοντας έτσι λεπτομερείς χάρτες. Παράλληλα υπάρχουν εξαιρετικά εγχειρίδια και άλλες εκδόσεις σε πολλές ξένες γλώσσες.

Αποτελέσματα

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2020.