In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Ιόνια νησιά

Μικροί Πράσινοι Παράδεισοι στο Ιόνιο Πέλαγος

Τα όμορφα Επτάνησα είναι ένα σύμπλεγμα του Ιονίου πελάγους κατά μήκος των δυτικών ακτών της Ελλάδας. Αποτελούνται από επτά μεγαλύτερα σε έκταση νησιά όπως η Ζάκυνθος, η Ιθάκη, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Λευκάδα, οι Παξοί και τα κάπως απομονωμένα από τα υπόλοιπα Επτάνησα, Κύθηρα, που βρίσκονται στα νότια της Πελοποννήσου. Τα Αντικύθηρα, οι Αντίπαξοι, Η Ερεικούσα, το Μαθράκι, οι Οθωνοί, το Μεγανήσι και οι Στροφάδες είναι κάποια από τα μικρότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Αρκετοί είναι οι παράγοντες που καθιστούν τα Επτάνησα πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.

 Η Φύση

Το εύκρατο κλίμα, η πλούσια βλάστηση, τα όμορφα βουνά, και οι πανέμορφες παραλίες είναι χωρίς αμφιβολία μερικά από τα υπέροχα δώρα της φύσης των Ιόνιων νησιών.
Οι γεωλογικές μεταβολές στα Επτάνησα δημιούργησαν με το πέρασμα των χιλιετιών απόκρημνες ακτές, όμορφες παραλίες και αρκετά ψηλά βουνά. Η θάλασσα του Ιονίου φιλοξενεί το βαθύτερο σημείο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, την Τάφρο των Οινουσών που φτάνει τα 5.267 μέτρα!
Για αυτό λοιπόν, μερικές από τις πιο διάσημες και άγριες παραλίες της Ελλάδας βρίσκονται σε αυτήν την γειτονιά της ηλιόλουστης χώρας μας. Οι Εγκρεμνοί και το Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, το μαγευτικό Ναυάγιο της Ζακύνθου και η συγκλονιστική παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά είναι κάποιες από τις αμέτρητες βραβευμένες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε και να απολαύσετε τα υπέροχα δροσερά νερά με τα απίστευτα ζαφειρένια χρώματα.

 

Οι Δραστηριότητες

Kάντε ιστιοπλοΐα, γνωρίστε από κοντά κρυφές ομορφιές των Επτανήσων και μαγευτείτε από τους απάνεμους όρμους με τις υπέροχες θαλάσσιες σπηλιές, όπως οι Γαλάζιες Σπηλιές της Ζακύνθου και οι Γράβες των Παξών.

Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε από κοντά τις διάσημες θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta ή τις μεσογειακές φώκιες Monachus Monachus, προστατευόμενα είδη του θαλάσσιου πάρκου της Ζακύνθου.
Δοκιμάστε θαλάσσια αθλήματα όπως καταδύσεις, windsurfing και kitesurfing στη Βασιλική και τον Αη Γιάννη της Λευκάδας, πεζοπορήστε στην πλούσια ενδοχώρα της Ιθάκης, επισκεφθείτε το μαγευτικό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης & το σπήλαιο Δρογκαράτη στην Κεφαλονιά καθώς και τον καταρράκτη της Νεράιδας στα Κύθηρα.

 


Τα Αξιοθέατα: γνωρίστε την Ιστορία και τον Πολιτισμό των Επτανήσων

Η παρουσία των Ευρωπαίων στα Επτάνησα, την ίδια περίοδο που η υπόλοιπη Ελλάδα βρισκόταν υπό οθωμανική κατοχή, έφερε σημαντική πνευματική ανάπτυξη, κάτι που γίνεται σήμερα ορατό στην αρχιτεκτονική τους παράδοση, στο γοητευτικό γλωσσικό τους ιδίωμα, στα ήθη και στα έθιμά τους.
Στην κοσμοπολίτισσα Κέρκυρα θα περιηγηθείτε μεταξύ άλλων στο Παλαιό και Νέο Φρούριο, στη πανέμορφη πλατεία Σπιανάδα, και το Λιστόν, στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Ποντικονήσι, στο Αχίλλειο, καθώς και στο μοναστήρι Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας.
Στους γραφικούς Παξούς αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο του Άη-Νικόλα και το Φεστιβάλ των Παξών κάθε Σεπτέμβρη.
Στη Λευκάδα ανακαλύψτε το αρχαιολογικό μουσείο, το Ενετικό Κάστρο της Χώρας και την Δημόσια Βιβλιοθήκη.
Στην Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους, θα σας εντυπωσιάσουν το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, το Κάστρο Άσσου, οι καταβόθρες και το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων.
Στην Ζάκυνθο δείτε από κοντά την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, το Ενετικό Κάστρο στη γραφική Μπόχαλη, το Μουσείο Σολωμού και το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο.
Στα μαγευτικά Κύθηρα θαυμάστε τα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο και περιηγηθείτε στη Μονή Μυρτιδιώτισσας και το Ενετικό Κάστρο της χώρας.

 

 


Η Γαστρονομία

Το παρθένο ελαιόλαδο, το θυμαρίσιο μέλι, τα άριστα βιολογικά προϊόντα και τα αρωματικά φυτά πρωταγωνιστούν στην εξαιρετική κουζίνα των Ιονίων νήσων. Στα Κύθηρα, δοκιμάστε τα περίφημα και αφράτα λαδοπαξίμαδα. Γευτείτε εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά, όπως το σαλάμι της Λευκάδας, το λαδοτύρι Ζακύνθου και το νούμπουλο Κέρκυρας.
Στα πιο γνωστά επτανησιακά εδέσματα συγκαταλέγονται η παστιτσάδα, το σοφιγάδο, το μπουρδέτο, η φασολάδα με σαλάμι Λευκάδος, οι κεφαλονίτικες κρεατόπιτες, η ζακυνθινή αλιάδα, το ζακυνθινό στιφάδο κουνέλι.
Πιείτε εξαιρετικές και μοναδικές ποικιλίες κρασιού που παράγονται σε όλα τα νησιά. Η ρομπόλα της Κεφαλονιάς και το βερτζαμί της Λευκάδας είναι ίσως από τα πιο διάσημα κρασιά που δεν πρέπει να παραλείψετε. Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα, δοκιμάστε το περίφημο λικέρ κουμ-κουάτ και την ντόπια τσιτσιμπύρα, ένα μη αλκοολούχο δροσερό καλοκαιρινό αναψυκτικό με βάση το τζίντζερ και το λεμόνι.

 

Αποτελέσματα
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Ζάκυνθος

Ζάκυνθος, το φιόρο του Λεβάντε Η Ζάκυνθος είναι ένα καταπράσινο νησί προικισμένο με εύφορες κοιλάδες και εύκρατο κλίμα (406 τ.χλμ.• 123 χλμ. ακτογραμμής). Η διαφορετικότητα του τοπίου αποτυπώνεται...
Η κρυφή γοητεία της Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Πρωταγωνίστρια του νησιού, το Ναυάγιο, μια από τις...
Στροφάδες

Βαθιά στα νερά του Ιονίου Πελάγους, 45 χλμ. ΝΔ της Ζακύνθου και 78 χλμ. Δ από το ακρωτήριο Κατάκολο της Πελοποννήσου, ξεπροβάλλουν δύο μικρά και απομονωμένα νησιά, τα Στροφάδια ή Στροφάδες. Οι...

ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Aντίπαξοι

Αυτο ειναι το ομορφο νησι των...
Ερεικούσα

Διαπόντια Νησιά Nησιωτικό σύμπλεγμα του Iονίου πελάγους, στο βορειοδυτικό άκρο της Κέρκυρας, που περιλαμβάνει την Ερεικούσσα, το Mαθράκι, τους Oθωνούς, καθώς και μικρότερες, ακατοίκητες...
Κέρκυρα

Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα είναι ίσως το πιο γνωστό νησί των Ιόνιων...
Μαθράκι

Διαπόντια Nησιά Nησιωτικό σύμπλεγμα του Iονίου πελάγους, στο βορειοδυτικό άκρο της Κέρκυρας, που περιλαμβάνει την Ερεικούσσα, το Mαθράκι, τους Oθωνούς, καθώς και μικρότερες, ακατοίκητες...
Οθωνοί

Διαπόντια Νησιά Nησιωτικό σύμπλεγμα του Iονίου πελάγους, στο βορειοδυτικό άκρο της Κέρκυρας, που περιλαμβάνει την Ερεικούσσα, το Mαθράκι, τους Oθωνούς, καθώς και μικρότερες, ακατοίκητες...
Παξοί

Ένα νησί που δημιούργησε ο Ποσειδώνας για να ζήσει τον έρωτά του. Πολιτιστικό χωριό της Ευρώπης το 2004, οι Παξοί είναι ιδανική περίπτωση για ήσυχες και ποιοτικές διακοπές. Δαντελωτές ακρογιαλιές...

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Ιθάκη

Το «μυθικό» νησί του Ιονίου Μέχρι και σήμερα, η Ιθάκη της Πηνελόπης και του Οδυσσέα, το νησί σύμβολο της νοσταλγίας για την πατρίδα, ταξιδεύει μέσα από την Οδύσσεια τον «μύθο» της στα πέρατα του...
Κεφαλονια

Συμφωνία σε γαλάζιο και πράσινο Νησί καταπράσινο, παραλίες απίστευτης ομορφιάς, νερά στο χρώμα του σμαραγδιού και μια έντονη αύρα πολιτισμού. Είναι η Κεφαλονιά, που λάμπει στο Ιόνιο πέλαγος. Το...
Μια προσωπική διαδρομή στην Ιθάκη

Στο νησί του Οδυσσέα Το ταξίδι για την Ιθάκη είναι μια περιπέτεια. Σίγουρα όχι σαν την περιπέτεια του πολυμήχανου Οδυσσέα ή των αρχαίων ναυτικών αλλά πάντα μοναδική. Δεν υπάρχει γρήγορος ή...

ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Η καλλονή του Ιονίου

Λευκάδα Περιτριγυρισμένη από 24 νησάκια, μεταξύ των οποίων και ο περίφημος Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση, η Λευκάδα συνδέεται με τις απέναντι στερεοελλαδίτικες ακτές μέσω πλωτής γέφυρας (μήκους 50...
Μεγανήσι

Καταπράσινο νησάκι απέναντι από το Νυδρί με το οποίο συνδέεται ακτοπλοϊκά, με τρεις οικισμούς (Σπαρτοχώρι, Βαθύ, Κατωμέρι) και όμορφες παραλίες. Απέχει 12 ν. μ. ΝΑ από την πόλη της...

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2020.