In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Σπανακόπιτα

Υλικά

  • 1 ½ κιλό σπανάκι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3/4 του κιλού φέτα
  • 2-3 χτυπημένα αυγά
  • αλάτι –πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο
  • 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1/5 κιλό φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά το σπανάκι και ψιλοκόψτε το. Προσθέστε μία κουταλιά σούπας αλάτι και τρίψτε το σπανάκι με τα χέρια σας. Αφήστε το στο αλάτι για μία ώρα και κατόπιν στραγγίστε το καλά. Προσθέστε 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τη φέτα σε μικρά κομμάτια, τα αυγά, τον άνηθο και τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί μεγέθους 10’’ Χ 14 ‘’Χ 2’’ απλώστε το ένα φύλλο της κρούστας. Αλείψτε το με ελαιόλαδο. Κατόπιν απλώστε το μείγμα το σπανακιού και καλύψτε το με 6 φύλλα κρούστας, αλείφοντας το καθένα με ελαιόλαδο. 

Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράξτε τα 3 πάνω φύλλα της κρούστας σχηματίζοντας τετράγωνα των 6 εκατοστών περίπου. Πασπαλίστε το με νερό έτσι ώστε να αποτρέψετε τα φύλλα να διπλώσουν. 

Ψήστε τη σπανακόπιτα σε μέτριο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει και κατόπιν κόψτε το σε τετράγωνα. 

Σερβίρετέ την ζεστή ή κρύα. Γίνονται περίπου 20 μερίδες.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ.
Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr    All Rights Reserved. GNTO © 2014.